[...] W tym przypadku woda odparowuje i także drastyczny wpływ ma na to długość obróbki. Mięso traci ok 20% wody podczas smażenia kontaktowego. Zatem jeśli chcesz zjeść 100g piersi z kurczaka, to po usmażeniu będzie ona miała mniej więcej 80g, ale w dzienniczku żywieniowym nadal musisz wpisać 100g surowej piersi z kurczaka, czyli jakieś 21g [...]
[...] oprósz bazylią i ugotój na parze zobaczysz będziesz zadowolony do tego gotowanie na prze pozbawia mięsa tłuszczu który potem mozesz sobie zastapic zdrowszy np polewając tą pierś oliwą z oliwek kub olejem lnianym albo zrobi sobie dzień dziecka i jescze podczas gotowania ale juz na sam koniec połozyc na piersi plaster sera żółtego palce lizac
[...] z indyka jest dość chude w zależności od części, mięs to jest też bardzo delikatne, dostarcza nam małej ilości tłuszczy, ale za to wiele pełnowartościowego białka. W 100g piersi z indyka, bez skóry dostarczymy 83kcal, w tym: 19,2g białka 0,7g tłuszczów (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,22g, kwasy tłuszczowe jednonasycone 0,33g, kwasy [...]
[...] w głowie, bo to najważniejsze). Jak to robić wszystko żeby nie jeść codziennie moich przyjaciół z wolnego wybiegu :)) zazwyczaj robię tak, że kupuję na targu masywne ilości piersi, porcjuje (2 piersi ok.450g) i do zamrażalki. Dzień przed przygotowuję posiłki (tj. rozmrażanie piersi i obróbka termiczna), aby to urozmaicić kupuję raz w tygodniu 1) [...]
[...] świeżych. 4. Następnie na garnek postaw sitko do gotowania na parze i włóż do niego mięso, przykryj i gotuj przez ok. 20 minut (czas gotowanie zależny jest od wielkości piersi kurczaka). Jedz z ryżem i warzywami, lub wedlug uznania 2. Pieczenie Zaraz po smażeniu, pieczenie jest najpopularniejszym sposobem na przygotowanie kurczaka. Jest to [...]
[...] czym ze wszystkich wymienionych prawdopodobnie najlepiej sprawdzi się olej kokosowy, gdyż zawiera on najwięcej kwasów nasyconych i najmniej wielonienasyconych. Filet z piersi kurczaka jest najdelikatniejszą częścią mięsa drobiowego. Jest też najłatwiejszy pod względem obróbki termicznej. Najczęściej podaje się go smażonego w panierce lub [...]
-sałatki -sosy (dolewam lyzeczke do "sosu" wlasnego z piersi) -twarog -tunczyk w sosie wlasnym+oliwa z oliwek zamsit tunczyka w oleju wiecej pomyslow nie mam :P
ostatnio przygotowując pierś zważyłem ją przed gotowanie i po. przed ważyła 507gram a po koło 400. teraz nie wiem czy liczyć wagę piersi przed czy po ugotowaniu. jak wy robicie?
jezeli moje zapotrzebowanie na ww to okolo 470g w czasie robienia masy to podczas redukcji ile mam obciąc ww? .....nastepne pytanie po silce mam nadal spozywac carbo do uzupelnienia glikogenu? .....i jezeli ktos moze to prosze o podanie dobrego przepisu na gotowanie piersi z kury ? z góry dzieki pozdr
[...] . od poniedzilku do soboty. Sniadanie: jajecznica 3 jajka z cebula wymiennie z twarozkiem nisko tluszczowym z cebula do tego jakis chcleb w stylu wafla ryzowego Obiad: 2 piersi z kurczaka, 2 torebik ryzu bialego wazywa Kolacja: 1 piers z kurczaka z ryzem i warzywami lub twarozek z cabula Nie pije kawy, herbaty , tylko wode mineralana [...]
Mam pytanie? Ogolnie cwicze juz prawie 2miesiace i nie jest najgorzej :D ale mam problem z jedzeniem gotowanego ryziu i piersi, poniewaz po prostu mi nie smakuje i nie potrafie zjesc tego duzo, nawet jak sie zmuszam to po prostu nie idzie !!! i zrobilem ostatnio cos takiego ze ugotowalem ryz i piers a potem podsmazylem z przyprawami na patelni i [...]
Chcialem zapytac o takie urzadzenie jak PAROWAR. Chodzi o gotowanie na parze np. Ryby, Piersi z kurczaka, steki, karkowki, warzywa, ryz i wiele innych. Poniewaz jem bardzo duzo smazonego i jest to jednak nie zdrowe i zaczynam mmiec bolesci brzucha, jelit, zoladka. Myslicie ze to dobre rozwiazanie? Ze produkty beda mialy dobre wartosi, wlasciwosci [...]
[...] potrzebuje inspiracji w postaci przepisów. Potrzebuję więc kilka (do 9, nie jestem wybredny, mogę jeść podobne dania) Produkty zwierzęce: jajka 2 całe plus białka jaj, ryby, piersi z indyka(ew.kurczak), wołowina, wieprzowina Rośliny strączkowe: soczewica, czarna fasola, czerwona fasola, soja Warzywa: Szpinak, Brokuły, kalafior,Szparagi, Kapusta [...]
[...] paczki ryżu brazowego (300g) w 100g - 322kcal 7,1g białka 76g węgli 1,9g tłuszczu Biała fasola 2 puszki (440g) w 100g - 89kcal 5,5g białka 15,7g węgli 0,4g tłuszczu Trzy piersi kurczaka (300g) Ryż ugotowany, zmieszany z fasolą i z ugotowanym kurczakiem drobno pokrojonym. Co o tym sadzicie? Mi taka miska starcza na cztery obiadki i oszczędza [...]
[...] sobie ułożyć pierwszą dietę. Mam 16 lat i mieszkam w domu z rodzicami w związku z czym mam ograniczone zasoby produktów, bo mama raczej się nie zgadza na codzienne gotowanie piersi kurczaka. No więc tak: jestem ektofermikiem, ćwiczę z rana pomiędzy pierwszym, a drugim posiłkiem, w 2 posiłku zamierzam robić sobie koktajl z owoców co wpisane jest [...]
[...] i w dni w których nietrenujemy trzeba dostarczyć taką samą liczbe białka węgli tłuszczy i kalorii? mam taką sytuacje że nie mam czasu na samodzielne gotowanie sobie piersi ryżu itd. moja mama gotuje obiad dla całej rodziny a ojciec raczej nie jadłby tego samego przez cały tydzień a mama nie zawsze ma czas na ugotowanie czegoś oddzielnego [...]
[...] swoje potrzeby też wyliczyłem i zapotrzebowanie pokrywa się z tą dietą. Oto ona http://postimage.org/image/143zet478/ Problem jest w tym że nie mam czasu, na gotowanie piersi z kurczaka (studia i praca) dlatego pytam: czy mogę tak po prostu wywalić mięso z diety i w to miejsce wstawić suplement czysto białkowy? co o tym myslicie? Wiem, że [...]
Witam ! Mianowicie do swojej diety jako zmiennik piersi z indyka dam tym czasowo wołowinę . I teraz pytanie ? - wiadomo zmazenie wolowiny zajmuje od 4-10 min - a gotowanie cza poswiecic dosc sporo czasu Dlatego pytanie do was co wybrac Ja osobiscie bym wybrał smazenie , poniewaz zajmuje mniej czasu Ale widomo gotowane jest zrowsze dlatego [...]
[...] wpadłem na pomysł taki, aby poza śniadaniem złożonym z płatków owsianych, mleka, orzechów, rodzynek i innych rzeczy, pozostałe 4 posiłki były identyczne np. sałatka z ryżu, piersi z kurczaka i warzyw, oczywiście zbilansowane tak kalorycznie aby odpowiadało dziennemu zapotrzebowaniu. Co bym mógł dzięki temu osiągnąć, oczywiście czas, bo [...]
[...] w diecie redukcyjnej? wiem że białka powinno być ok 2-2.5g/kg - jakie znaczenie ma przetworzenie produktów do zrobienia z nich potraw np: zrobienie mięsa mielonego z piersi z kurczaka i zrobienie z niego np klopsików? - jak się ma do diety stosowanie przypraw, jakie sa dozwolone, a jakich unikać? - jakie ma znaczenie przetwarzanie warzyw [...]